Népszerű

Oltással vagy anélkül – a HR-Rent most is melletted áll

Oltással vagy anélkül – a HR-Rent most is melletted áll

Korábban már írtunk arról, milyen változások érintették a munkahelyeket a járvány után, most a külföldi munkavállalás újabb nehézségekbe ütközött. A legtöbb partner már csak olyanokat foglalkoztat, akik rendelkeznek Covid elleni védőoltással. Az új szabályok bevezetésével még nehezebbé vált a németországi vagy ausztriai munkavállalás, de ez a helyzet sem megoldhatatlan!   

Milyen tényezők befolyásolják jelenleg a külföldi munkavállalást? 

Az elmúlt néhány hétben egyre több igény érkezett a megbízóink részéről arra vonatkozóan, hogy ezentúl csak oltott munkavállalókat foglalkoztatnának. A kérések Ausztriából és Németországból egyaránt érkeztek, így nekünk el kellett kezdenünk átszervezni a jelenlegi állapotokat, és új irányokba fordulni. Ez persze nem a partnerek cseréjét jelenti, csupán azt, hogy igyekeztünk úgy irányítani a munkaerőt, hogy minden megbízó a számára megfelelő emberekhez jusson – illetve a munkavállaló is meg legyen elégedve.

Még nem kaptál vakcinát? Segítünk!

A korábbi partner igények nem csökkentek, sőt! Egyre több megbízónk jelzi továbbra is azt, hogy csak oltással rendelkező embereket tud foglalkoztatni. Az átszervezés már nem mindig megoldható, ezért a HR-Rent a tesztelések leszervezése után és azokkal párhuzamosan elkezdte az oltások szervezését. Segítünk munkavállalóinknak megszervezni az oltásaik időpontjait, ezt jelezzük munkaadóik felé is, így a pozíció és a munkahely nem vész el, az oltás után minden ugyanúgy mehet tovább. 

Mi várható? 

Azt kell, hogy mondjuk, hogy nagyon kevés olyan partner lesz idővel, akinek elegendő lesz a teszt a munkavállaláshoz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezentúl csak oltással rendelkezőknek tud külföldi munkát biztosítani a HR-Rent. 

Fordulj hozzánk bátran, megtaláljuk számodra a lehető legjobb megoldást itthon és külföldön egyaránt!