Interjú

Náluk a legfontosabb: a nő ne keressen kevesebbet a férfinál

Náluk a legfontosabb: a nő ne keressen kevesebbet a férfinál

Tizenöt évvel ezelőtt alakult meg a HR-Rent Kft., amely munkaerő-kölcsönzéssel és munkaerő-közvetítéssel foglalkozik. Szolgáltatásaik között előtérbe került a diák- és nyugdíjas-foglalkoztatás, a megváltozott munkaképességűek integrálása, és nagy hangsúlyt fektetnek a női munkaerő kiközvetítésére. A pécsi székhelyű cég 2016-ban társult a Prohuman cégcsoporttal, amely Magyarország tíz legnagyobb foglalkoztatója közé tartozik.

Fontos, hogy csak olyan cégekkel dolgozunk együtt, ahol a nők nem kerülhetnek hátrányos helyzetbe. Célunk, hogy a nők szülés után vissza tudjanak térni a munkaerőpiacra. Természetesen olyan családbarát munkahelyeket is keresünk számukra, ahol rugalmas munkaidőben tudnak dolgozni, mivel nagyon fontosnak tarjuk a gyereknevelést – mondta a cég vezetője, Feleki Attila.

A HR-Rent Kft. egyik mottója: a kapcsolati tőkéjük révén aki náluk dolgozni akar, az megtalálja a megfelelő munkát, nemcsak Magyarországon, hanem Ausztriában, Németországban is, ahová szintén közvetítenek dolgozókat.

Elsősorban az autó-, elektronikai, élelmiszer-, energia-, fa-, fém-, gépgyártó, logisztikai iparágakban tudnak elhelyezkedni, de az egészségügyben, ingatlanberuházási, építőipari piacon is jelen vannak. – A cégek sokszor olyan munkához keresnek munkaerőt, ami kézügyességet, precizitást, szépérzéket követel meg, és erre a legtöbbször a női munkaerő a legalkalmasabb, mert a gyengébb nem sokkal türelmesebb, odafigyelőbb, mint a férfiak – mondta a cégtulajdonos.