Interjú

Kutyáncsánin Jevrem: „Alázat, csapatmunka, kitartás – Erre tanított meg a sport

Kutyáncsánin Jevrem: „Alázat, csapatmunka, kitartás – Erre tanított meg a sport

Beremendi kissrácként a dzsúdóval vezette le a felesleges energiáit, és ért el szép sikereket Kutyáncsánin Jevrem, a munkaerőtoborzással és-kölcsönzéssel foglalkozó HR-Rent üzletágvezetője, de csak idő kérdése volt, hogy mikor szippantja be a falujában tomboló fociláz. Arról álmodozott, hogy a helyi példaképekhez hasonlóan egyszer ô is NB2-es labdarúgó lesz. Jevrem Feleki Attilának, a HR-Rent ügyvezető-tulajdonosának köszönheti, hogy az álma beteljesült, 2006-ban ugyanis a cégvezető leigazolta a csapatába, a Kozármisleny FC-be, emellett pedig az akkoriban kiépülő vállalkozásában is elkezdett dolgozni. Ugyan ma már a profi sportot felváltotta a kedvtelésből űzött mozgás, de annak rendszeressége továbbra is jelen van Jevrem életében.

— A mai napig igazolt labdarúgója vagyok a Kozármisleny old boys csapatának, hétvégente összejövünk, de ez már inkább csak nosztalgia a régi játszótársakkal. Számomra létfontosságú a rendszeres sport, ez segít az aktív kikapcsolódásban, támogatja a mentális és fizikális felkészültségemet, ezekre szükségem is van a
napi munkavégzésben.

Ma a foci mellett más sportot is űz?
— A labdarúgás heti két alkalommal jelent elfoglaltságot, emellett 2014-ben megismerkedtem a funkcionális edzéssel, amelyet azóta is hetente kétszer gyakorlok. Ez a két sportág jól kiegészíti egymást.

Profi futballjátékos volt, mire tanította meg a sport, amit ma is jól használ az életében, akár a munkájában is?
— Inkább úgy mondanám, hogy profin gondolkodó amatőr, mert fontos volt, hogy ne csak a pályán álljak maximálisan helyt, hanem a munka világában is, nem a foci volt az első számomra. A legfontosabbak az alázat, a csapatmunka és a kitartás. Az alázatot elvárjuk magunktól a munkánk, a kollégáimmal egymás, valamint a kölcsönzött munkavállalónk iránt is. Nem egyénekben gondolkodunk, hanem csapatban, a legfontosabb kiválasztási szempont egy új kolléga érkezésekor, hogy miként illeszkedik a közösségbe. Sokszor nehézségekbe ütközünk, de ha együtt kitartóak vagyunk és segítjük egymást, nincs lehetetlen. A motiválás mindig is fontos volt számomra, és most is lényeges, hogyan tudom kihozni a kollégáimból a legtöbbet. Engem soha nem az érdekelt, hogy gólt rúgjak, hanem hogy helyzetbe hozzam a társaimat. Ez a mai napig nem változott.

A foci csapatsport, ma is fontos a közösség vagy egyedül is szeret sportolni?
— A közösségnek építô szerepe van egy vállalkozásban is. A HR-Rentnél az elmúlt években odafigyeltünk, hogy egy-egy CSR tevékenységünk sportos is legyen, és együtt mozduljunk meg a jó ügyért. Futottunk közösen a fák világnapján, az autistákért és a rákgyógyításért is. A kollégáim között egyébként a mai napig aktív, igazolt sportolók is vannak. Azt gondolom, a közösség mindkét területen fontos, és még jobb, ha a munkát és a sportot ilyen tevékenységek során össze is tudjuk kapcsolni.

Ma mi motiválja a sportolásban?
— Ma ez már csak hobbi és kikapcsolódás. Elsősorban az egészségem és a mentális felfrissülésem miatt sportolok, de fontos, hogy mint a munkában, itt is legyenek céljaink.

Hogyan egyeztethető össze a munka és a sport?
— Egyszerűen időt kell szakítani rá, be kell illeszteni a napi rutinba, bármilyen sport is legyen az. A mai világban az egészség, a jó fizikai állapot a legfontosabb, és ez még inkább felértékelődött az elmúlt időszakban.

Miként támogatja az üzlet- és kapcsolatépítést a sport?
— Aktív labdarúgóként sok ajtó könnyebben megnyílt, főleg akkor, amikor egy-egy megbízás kapcsán látták, hogy képben vagyok és a munkában is az alázatot képviselem, akárcsak a pályán. Nyilván egy új partner is nyitottabb, ha mindkét fél elkötelezett támogatója egy-egy sportágnak. Az elmúlt időszakban számtalan olyan megbeszélésem volt, amely elindult a HR-Rent által szponzorált Kozármisleny NB3-as labdarúgóink eredményeivel, és csak utána tértünk rá az együttműködésre.