Népszerű

Az újrakezdés kihívásaira a munkaerő-kölcsönzés a megoldás

Az újrakezdés kihívásaira a munkaerő-kölcsönzés a megoldás

A koronavírus-járvány miatti gazdasági nehézségek szinte valamennyi szektort sújtják. Számos cég kényszerült arra, hogy csökkentse a munkaidőket és a béreket, sőt akár meg is váljon a dolgozói egy részétől. A kényszerű intézkedések a kölcsönzött munkaerőt is érintették, de ez a foglalkoztatási forma megoldást jelenthet az újrakezdés kihívásaira – állítják a HR-Rent Kft. szakértői.

A pécsi székhelyű HR-Rent a Prohuman cégcsoport tagjaként főleg munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozik. Az immár 15 éves működése során értékes tapasztalatokat szerzett arról, hogy egy-egy válságos időszakot követően miként tudja elősegíteni partnercégei gyors és sikeres talpraállását.

A HR-Rent alapító tulajdonosa, Feleki Attila szerint a koronavírus-járvány szinte minden munkáltatónak nehézségeket okozott, de a cégek elég hamar elkezdtek az újraindulásra koncentrálni. Rugalmas megoldásokat kerestek, amelyekkel megelőzhetik a tömeges elbocsátásokat, és a későbbiekben is munkát tudnak biztosítani a dolgozóiknak. Ami a munkaerő-kölcsönzést illeti, a járvány megjelenésével ugyan ez iránt is csökkent a kereslet, ám az újrakezdéshez megugrott rá az igény.

– Ennek az a magyarázata, hogy ez a foglalkoztatási forma rugalmas, rendkívül gyorsan ki tudjuk elégíteni a partnercégek megnövekedett munkaerőigényét – mondja Feleki Attila. – Amint a megrendelő kérése megérkezik hozzánk, az adatbázisunkban azonnal utánanézünk a lehetséges munkaerőnek, elindítjuk a toborzást az üres pozíciókra. Adott esetben akár már néhány napon belül elkezdhetnek dolgozni a megfelelő képzettséggel rendelkező kölcsönzött vagy közvetített munkatársak. Ráadásul azoknak az ügyfeleinknek is tudunk segíteni, akik a járvány miatt kénytelenek megválni a jelenlegi dolgozóiktól: ezeknek a partnereinknek az állományát akár időszakosan vagy hosszú távon máshová tudjuk közvetíteni, legyen az itthoni vagy külföldi munkavégzés.

A HR-Rent Kft. kimondottan rugalmas cég, gyorsan reagál mind az aktuális munkaerőpiaci helyzetre, mind az ügyfelei igényeire. Alapító tulajdonosa szerint ez, valamint az egyedi foglalkoztatási formáik garantáltan elősegítik azt, hogy a partnereik minél könnyebben és hamarabb talpra álljanak. Feleki Attila épp ezért a HR-Rent ügyfélkörének további bővülésére is számít.