Interjú

A HR-Rent alapértékei továbbra is a munkavállalók és megbízók szolgálatában állnak

A HR-Rent alapértékei továbbra is a munkavállalók és megbízók szolgálatában állnak
A HR-Rent Kft. több mint 15 éve foglalkozik humánerőforrás biztosításával együttműködésben a HR-Montage Kft.-vel. A hazai piac mellett az ausztriai és németországi területekre koncentrál. A cégcsoport az utóbbi években is folyamatos fejlődésen ment keresztül, ez azonban nem jelenti azt, hogy az alapértékeik változtak volna, hiszen a rugalmasság, a gyorsaság, az ügyfélközpontúság és a komplexitás továbbra is jellemzi minden munkájukat.
 

Feleki Attila ügyvezető-tulajdonos szerint a másfél évtizedes siker kulcsa a HR szolgáltatásban az, hogy megpróbál a munkavállalóit illetően hosszú távban gondolkodni. Az idei évben ez a fajta munkafolyamat különösen nagy jelentőségűvé vált, hiszen a munkavállalók akkor is a HR-szolgáltató bizalmát élvezték, amikor a vírushelyzet az addigi foglalkoztatási terveket átalakította. Gyorsan és rugalmasan kezelték a nehéz helyzeteket is, így a munkavállalóknak folyamatosan munkahelyet biztosítottak – noha esetleg máshol vagy más pozícióban, mint azelőtt. A rugalmasság és a gyorsaság azonban természetesen nemcsak a munkakeresőket, hanem a partnereket is érinti, hiszen akár 48 órán belül kollégát biztosít számukra, de a hirtelen fellépő igényeket is gyorsan teljesíti úgy, ahogy azt a megrendelő kéri.

„Az ügyfélközpontúság egy olyan érték, amely különösen fontos egy olyan területen, ahol a szolgáltató munkavállalókat biztosít egy cég számára. Ilyenkor ugyanis ez a vállalat bízik abban, hogy azok a kollégák, akiket kapni fognak, minden olyan szempontnak megfelelnek, amelyeket meghatároztak. Számunkra ennek a hitelességnek a kiépítése, a kézzelfogható eredményeken keresztül az alapérték és az egyik legjelentősebb, hiszen így tervezhetnek hosszú távú partneri együttműködésekkel” – említi meg az egyik alapértéket Feleki Attila.

A tevékenység és a munkafolyamatok alapja a komplexitás, amellyel partnerei részére a teljes szolgáltatást elejétől a végéig menedzseli, átvállalva ezzel minden adminisztrációs, hirdetési, toborzási vagy kiválasztási terhet a megrendelő válláról. Ez a legnagyobb érték, amelyre egy HR-szolgáltatást igénybe vevő vállalatnak igazán szüksége van, hiszen a szerződésektől elkezdve, a szállásfoglalásokon át a bérszámfejtésig minden a HR-Rent feladata. Ehhez járul hozzá a széles paletta is, ugyanis a kölcsönzésen és közvetítésen túl olyan szolgáltatásokat is nyújt, mint a diák, nyugdíjas és alkalmi foglalkoztatás, a bérszámfejtés vagy a megváltozott munkaképességűek integrálása.

A HR-Rent Kft. és a tulajdonosi körben kapcsolt vállalkozás a HR-Montage Kft. közösen ebben az évben közel 1100 főt foglalkoztatott a Covid-járvány sújtotta időszakban is. A 2020-as árbevételük meghaladja a 10 milliárd Ft-ot. A menedzsment hasonló lendülettel indul neki a 2021-es évnek is.