InterjúNépszerű

Kollégánkat köszöntjük 10 éves jubileuma alkalmából

Kollégánkat köszöntjük 10 éves jubileuma alkalmából

Nagy Kornél kereken 10 éve, 2013. július 1-jén csatlakozott csapatunkba. Azóta rengeteg fejlődésen ment keresztül ő is és a cég is, de ez a közös lendület azóta is töretlen. Kornél az elmúlt évtizedről mesél riportunkban, mi pedig hasonlóan sikeres éveket kívánunk még neki a csapatunkban!

Milyen pozícióban kezdtél 10 éve a HR-Rentnél, és azóta milyen munkaköröket töltöttél be?

10 évvel ezelőtt, 2013. július elsején csatlakoztam a HR-Rent csapatához akkor még support pozícióban. A munkavállalók szállásügyeit intéztem a külföldi üzletágra vonatkozóan, ami mindent magában foglalt a szállások lefoglalásától kezdve a költségek optimalizálásáig. Ez körülbelül egy évig tartott, utána bővült a pozícióm, elkezdtem saját munkavállalói állományt építeni, tehát a support rész mellett értékesítési feladataim is lettek, így lett „all in one” a pozícióm: ügyfelek keresése, tárgyalások, üzletkötés, saját emberek toborzása, interjúztatás, hirdetésfeladás, szállásügyintézés. 2016-tól kaptam egy support kollégát, így én ezután teljes mértékben az értékesítésre és a partnercégekkel történő kapcsolattartásra fókuszálhattam. Persze ez a két feladat teljesen sosem tud szétválni, hiszen a felelősség továbbra is az enyém, mégis nagy segítséget jelent számomra a support kollégám. Később még inkább tisztult a feladatköröm, hiszen egyre inkább csak az ügyfelekre tudtam koncentrálni, ez pedig a mai napig így van. Természetesen a supportokon kívül együtt kell működnöm a toborzási csapattal is, hiszen, ha ők valamiért nem tudják az igényeket kiszolgálni, akkor beleásom magam ebbe a feladatba is. Kicsit úgy tudnám megfogalmazni, mintha mindenhol ott lennék a háttérben, hogyha kell, bármibe bele tudjak avatkozni. Ez a Key Account Manager pozíció egy sok energiát igénylő, komplex feladatkör. Naponta akár 80 hívásom is érkezik, amelyek mindegyike egy megoldandó feladatot takar, ehhez pedig nagyon fontos a nyugodtság és az ügyek megfelelő priorizálása. Az engem támogató kollégákkal együtt igyekszünk minden ügyfél felmerülő kérdéseit a lehető leghamarabb megválaszolni.

Emlékszel még az első munkanapodra? Mi volt a benyomásod?

Abszolút pozitív benyomásom volt, azt láttam, hogy itt komoly munka folyik, mindenki komolyan veszi azt, amit csinál, mindenki profi is benne. Ez egy nagyon fontos momentum volt a csatlakozásom során és mély benyomást is tett rám. Ez alapján láttam, hogy ez a cég tart valahova, hogy van jövőképe. Ebbe a mentalitásba én is abszolút be tudtam csatlakozni, mert én is olyan beállítottságú vagyok, hogyha valamit csinálok, azt teljes odaadással teszem.

Mi a legviccesebb/legjobb munkahelyi sztori, amit a 10 év alatt átéltél?

Nagyon nehéz egyetlen ilyet kiemelni, hiszen rengeteg olyan csapatépítőn, egyéb rendezvényen vettem már részt, ami nagyon megmaradt bennem. Természetesen ezeken kívül is tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal, elmegyünk együtt ebédelni, kávézni, hogy egy kicsit kiszakadjunk a pörgésből.
Van viszont egy nagyon jó emlékem, ami nem kifejezetten munkahelyi történet: talán két éve lehetett, hogy a szülinapomon pont nem dolgoztam, a kisfiammal voltunk játszótéren, ahova két kollégám, a munkájukból kiszakadva eljött és felköszöntött. Ez egy nagyon szép és megható élmény volt számomra.

Mi az, ami feltölt téged a munkád során, melyik a munkád legjobb része?

Szó szerint minden feltölt. Szeretem azt, amit csinálok, szeretek sales területen dolgozni, új ügyfelekkel találkozni, velük tárgyalni, egy céget munkavállalókkal felépíteni. Nagyon jó érzés, amikor egy új partnernél 1-2 év alatt egy 50-60 fős állományt tudunk létrehozni, hiszen az egyértelmű üzleti sikereken túl olyan kapcsolatot tudunk megalapozni, amiben egyenrangú felekké válunk, akik kölcsönösen bízhatnak egymásban. Az ilyen cégek vezetőivel szinte már személyes kötelék is van, mindenféle üzleti jellegű problémájával engem hív fel, tőlem kér tanácsot, ami nagyon jó érzés, hiszen mutatja, hogy valamit jól csinálunk. Ráadásul én is rengeteget tanulok tőlük vagy általuk.
Szeretem a külföldi kiküldetéseket is a munkámban, mert ilyenkor a cégeket a saját közegükben ismerhetem meg, és mindig tudnak új dolgot mutatni. Személyesen sokkal gördülékenyebben tudunk az üzletről is beszélgetni, ezért a partnerek is igénylik az ilyen látogatásokat. Volt olyan cég a pályafutásom során, akikkel nagyon nehezen indult a közreműködés, de a sok látogatásnak, odafigyelésnek és a szinte azonnali reakcióknak köszönhetően ők az egyik legnagyobb cég, akiket én kezelek. Jó érzés közreműködni az ilyen kapcsolatok felépítésében.
A kölcsönös tanulás számomra szintén egy nagyon kedvelt része a munkának, sok partner a munkaerőpiaci, gazdasági helyzettel kapcsolatban is tőlem kér tanácsot, megkérdezi, én mit gondolok, mit látunk a munkánk során, ez nagyon jó érzés.
Végül, de nem utolsó sorban pedig természetesen a kollégáim is nagyon fontosak számomra a munkám során, nagyon jó velük az együttműködés, mondhatni, hogy már baráti a viszonyunk. A nehéz napokat is képesek vagyunk egy rövid beszélgetéssel, egy kávézással feloldani. Nagyon fontos nekem az itteni csapat.

Hogyan tudsz egy csapatot irányítani?

Azt gondolom, hogy jól tudunk együtt dolgozni a jelenlegi csapatommal. A nehezebb napokon vagy pillanatokban különösen figyelek rájuk, és ha úgy érzem, túl nagy stresszhelyzetbe kerültek, azt mindig megpróbálom feloldani. Egy rövid beszélgetés, egy kis nevetés is sokat tud segíteni az ilyen szituációkban. Ezután visszakanyarodunk a feladathoz és megnézem, mikor és hova kell nekem beleszállnom azért, hogy minden rendben legyen. Nekem már nagyon sok minden rutinból megy, a kollégáknak kevesebb tapasztalatuk van még, ezért is fontos, hogy meglássam ezeket a helyzeteket. Kölcsönösen támaszkodhatunk egymásra.

Mi okozta a HR-Rent iránti elköteleződésedet?

A vezetőség, illetve Feleki Attila, tulajdonos-ügyvezető emberközpontú, közvetlen hozzáállása nagyon sokat számított. Az Attilához fűződő lojalitásom játszik közre ebben.

Hogy látod, milyen fejlődésen ment keresztül a HR-Rent, amióta te itt vagy?

Óriási a fejlődés. Amikor 2013. július 1-jén idejöttem, akkor külföldön összesen 50 emberünk volt. Mára nekem egyedül van 160 főm, és összességében átlagosan 1500 főnek adunk munkát csak külföldön. Ezek a számok pedig csak a HR-Rent mutatói, a cégcsoport többi tagjáról most nem is beszélek. Az irodai létszám is sokkal nagyobb, 10 évvel ezelőtt összesen kicsit több mint tízen lehettünk, mára pedig átléptük a 60 fős belső állományt. Rengeteg új pozíció is létrejött azóta, amik megfelelően lefedik a teljes munkafolyamatot. Az egyik legnagyobb dolog, amit elértünk, hogy a Prohuman cégcsoport tagjává váltunk, amely ma Magyarország vezető HR-szolgáltatója.
Sok egyéb újítást is bevezettünk azóta, elég, ha csak az elektronikus aláírásról beszélünk, ez az innováció gyorsabbá és könnyebbé teszi a munkánkat és az álláskeresők elégedettségét is növeli, hiszen szinte a fotelből ülve jelentkezhet egy munkára és alá is írhatja a szükséges dokumentumokat.

Szerinted mi volt a legjobb, ami a céggel történt az elmúlt 10 év alatt?

Minden évben jótékonykodunk, és különböző egyéb felajánlásokat is teszünk, ami szerintem egy kiemelkedő dolog, mert nem sok hasonló cég csinálja ezt vagy ilyen mértékben. Emellett elindult egy imázsépítés is kifelé a kommunikációnkkal, ami azért fontos, mert hiába fejlődünk és vagyunk jók a területünkön, ha azt nem tesszük láthatóvá. A vezetőség felismerte, hogy erre is erőforrást kell fordítani. Mostanra a kollégák rendszeresen járnak prezentálni az egyetemre vagy a kamarába, veszünk részt szakmai fórumokon és konferenciákon is. Kifelé is építkezünk, nemcsak létszámban, hanem kommunikációs platformokon, ezáltal még inkább bekerülünk az emberek tudatába. Utólag visszagondolva, ezt talán hiányoltam korábban, de ez is egy nagyon nagy munka, amit fel kell építeni, és ez mostanra megtörtént, sőt, ezen a téren is folyamatos a fejlődés, és ennek nagyon örülök.

Hogy képzeled el a cég jövőjét az elkövetkezendő néhány évben?

Mindenképpen velem együtt. Ha már 10 évet lehúztunk együtt, akkor miért is ne lenne tovább? Azt látom, hogy a cég folyamatos növekedési fázisban van, még annak ellenére is, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet nem ezt vetíti előre. Kellő akaraterővel és szándékkal mindig megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amik a legkülönbözőbb helyzetekben is a sikerünket garantálják.
Ehhez a bővüléshez és a fejlődéshez úgy érzem, hogy megvan cégen belül a tudás és a tenni akarás. Általánosságban véve számíthatok a kollégáimra, jó a csapat, természetesen mindig van mit fejleszteni, viszont maga a szándék, főleg vezetőségi szinten abszolút megvan, és ha ott megvan, akkor máshol is meglesz. A lehetőségekkel pedig csak élni kell.

Hogy látod a saját jövődet a HR-Rent életében? Van valami, amit konkrétan el szeretnél érni?

Ismerve a jelenlegi struktúrát, nem tudok olyan pozíciót mondani, amiben szívesebben lennék a mostaninál, viszont mindenképpen szeretnék részt venni a cég növekedésében a tudásommal. A legjobb érzés továbbra is az, amikor a „semmiből” olyan üzletet csinálunk, amiből a cégnek komoly bevétele származik. Szeretnék a szakértőjévé válni annak a területnek, amit most csinálok. Nekem például Ausztria már egy olyan terület, amiről rengeteget tudok, hiszen lehet mondani, hogy az osztrák területet a kollégáim segítségével én építettem fel.
Ez alapján szívesen vennék rész stratégiák alkotásában, lennék mentori, szakértői, tanácsadói szerepben. Ilyen pozíció nincs még, és ebben van egyfajta szabadság is, hiszen a mi munkánkban nincsenek egzakt megoldások, rengeteg módszer van. Szükség van az egyéni kreativitásra, személyiségre, hiszen mindenki másban jó.

Te személy szerint milyen tulajdonságot szedtél fel, amit akár a magánéletedben is hasznosítani tudsz?

Türelmesebb lettem, és ez az utóbbi időben sokszor eszembe is jut. Rájöttem arra, hogy egy szituációban érdemes hátrébb lépni egyet, és utána másképp fogod látni a dolgokat. Ezt folyamatosan fejlesztem is, éles szituációkban, amikor megpróbálnak sarokba szorítani egy kérdéssel, hátradőlök, és közben egy olyan válaszon gondolkozom, ami mindkét félnek megfelelő. A türelem egy nehéz dolog, nagyon sokat tanultam a cégnél a napi folyamatok által, de még mindig rengeteget kell fejlődnöm. Ezen vagyok.  

Végezetül pedig, kérlek, mesélj magadról egy kicsit! Mi tölti ki a szabadidődet?

Számomra a legkedvesebb dolog a kisfiam, és a vele töltött idő. 4,5 éves, és számomra ő az abszolút feltöltő erő, ő mindenekelőtt van az életemben. Igyekszünk minél több időt együtt tölteni, azokat mindig aktivitással teletűzdelni, keresem a programlehetőségeket, hogy minél több élményt gyűjtsön. Együtt biciklizünk, labdázunk, de bevásárolni is együtt járunk. Ezen kívül, ha tehetem, eljárok edzeni is, régebben komolyabban foglalkoztam ezzel, ma már ritkábban, de ez is mindig kikapcsol.

Adatvédelmi Központ

Funkció és teljesítmény sütik

A Funkcionális cookie-k lehetővé teszik a honlapunknak a már megadott részletek elmentését és, hogy ezen adatok alapján tökéletesített és személyre szabottabb funkciókat kínáljunk. Ezen cookie-k csak anonimizált információkat gyűjtenek és tárolnak, tehát nem tudják követni az Ön egyéb honlapokon való mozgását. A teljesítmény cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogy hogyan használják a honlapunkat. Ezeket arra használjuk, hogy jobban megértsük miként használják a honlapunkat, hogy annak tartalmát és funkcióit javítsuk. Kérjük vegye figyelembe, hogy a funkcionális és teljesítmény cookie-k kikapcsolása korlátozhatja a honlapunk bizonyos funkcióinak működését. A honlapunkon a következő Funkció és Teljesítmény sütiket használjuk:

_ga, _gat, _gid
_ga, _gat, _gid

Szükséges sütik

Feltétlenül szükséges sütik olyan funkciókat biztosítanak, amelyek nélkül a honlapunk nem használható rendeltetés szerűen. Ezen cookie-kat kizárólag mi használjuk, ezért ezek az első fél cookie-jai. A feltétlenül szükséges cookie-k használatához az Ön hozzájárulására nincsen szükség. Ezért a feltétlenül szükséges cookiekat nem lehet be és kikapcsolni. A honlapunkon a következő Feltétlenül szükséges sütiket használjuk:

wp-settings-{X}, wp-settings-time-{X}, wordpress_test_cookie, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], gdpr[privacy_bar], _icl_current_language, wpml_referer_url,